• Dansk
  • Deutsch
Dänemark.jpg

Ferie ved Vesterhavet

Sidst opdateret 22. maj 2020

Vil I holde ferie ved Vesterhavet så lej et feriehus og nyd den skønne natur ved Vestkysten.

Midt på den Danske Vestkyst i området omkring Vedersø Klit ligger nogle af de smukkeste feriehuse i Danmark. Her er der frisk luft, skøn natur og fred og ro. Vi giver jer her lidt inspiration til, hvad I kan lave på jeres ferie ved Vesterhavet. I kan booke jeres sommerhus ved Vesterhavet lige her

Strandliv

Når du holder ferie ved Vesterhavet, kommer vi ikke uden om de lange brede sandstrande, der er et naturligt trækplaster til området.

Stranden ved Vedersø Klit er kendt som en af de bedste i Danmark og har i flere år haft det blå flag, der er din garanti for rene badestrande og rent badevand. I området fra Vedersø Klit til Fjand finder du kilometervis af sandstrande, der alle med deres bløde sand og få sten indbyder til både leg, badning og afslapning. I vores område er der nemlig plads til alle, uanset om du er til kolbøtter og sandslotte, solbadning og afslapning eller lange gåture i vandkanten.

Vesterhavet er meget omskifteligt, og er derfor en legeplads for både nybegyndere og øvede når det kommer til vandsport. Prøv for eksempel at tage surfbrættet med ud i bølgerne, og se om du kan balancere rundt i bølgerne. Vi henviser dog altid til at man er forsigtig og opmærksom når man begiver sig ud i havet, da det kan være lunefuldt.

 Dsc6189

Er du i stedet en landkrabbe, byder stranden selvfølgelig også på mange aktiviteter til dig. Er du den aktive type kan det være det er et spil beachvolley eller strandtennis. Det kan også være du har taget en frisbee eller fodbold med, som man kan bruge timer på at lege med på standen. En anden sjov aktivitet kan være at gå på jagt efter skaller, sten og andre skatte langs vandkanten, hvor der altid skyller spændende ting op. Hvis du er heldig, kan det også være du finder rav, som også ofte skyller op sammen med tang og sten. Det kan være svært at skelne rav fra de andre sten, da det både kan være hvidt og brunt, men man kan altid prøve at bide i det. Er det blødt, eller i hvert fald blødere end en sten, så er det nok rav du har fået fat i.

Vil du være helt sikker på en ravgevinst, kan du tage med på ravsafari, hvor der altid er garanti for at finde rav. Det er en guidet tur hvor du lærer hvor, hvornår og hvordan man finder rav.

Tag cyklen med på ferie ved Vesterhavet.

Vestkysten i Danmark byder på skøn natur, så hvorfor ikke nyde naturen i fred og ro på cykel. Der er de seneste år lavet mange cykelstier i området, f.eks. kan man i dag tage cyklen og nyde en stille tur langs fjorden fra feriehusene i Vedersø Klit til Strandgårdens Museum i Houvig og Kaj Munks Præstegård i Vedersø, undervejs kommer I forbi flere små rastepladser og udsigtspunkter hvorfra I har smukt udsyn over Vest Stadil Fjord.

I forlængelse af feriehusområdet Vester Husby ligger Husby Klitplantage. Tilplantningen af plantagen blev påbegyndt i 1858 som led i dæmpningen af sandflugten. Plantagen er i dag 11 km2 og byder på meget varieret natur. I skoven er der flere markerede vandrestier ligesom der er oprettet ridestier og udsigtspunkter. Fra udsigtspunktet Marens Maw kan I se ud over skoven, Nissum Fjord og Vesterhavet.

Det er muligt at cykle på markerede ruter gennem skoven fra feriehusene i Vester Husby i syd til feriehusene i Sdr. Fjand i den nordlige del af Husby Klitplantage.

 Dsc6429

Lidt sydøst for feriehusene i Vedersø Klit ligger Vedersø Ridecenter, hvor I kan få undervisning i ridning og måske senere komme med på en ridetur til Vesterhavet. Vedersø Ridecenter tilbyder kun ridning på Islandske Heste – Gudernes egen Hest – med 5 gangarter. En ridetur er altid en god oplevelse når man holder ferie ved Vesterhavet, og der er også mulighed for at tage børn over 9 år med på turene. I kan læse mere om Vedersø Ridecenter i vores artikel om dem, eller på deres egen hjemmeside

Tag på opdagelse i de små gårdbutikker når I holder ferie ved Vesterhavet.

I 2010 åbnede Staby Ismejeri med økologisk is fra køerne på gården. Her kan I købe ægte hjemmelavet is lavet af mælk fra økologiske køer på græs. Isen sælges både som ispinde og i spande. Så har I lyst til en is i ferien må I ikke snyde jer selv for denne oplevelse.

Lidt nord for feriehusene i Søndervig ligger Vestkystens Gårdbutik, hvor I kan købe kød fra det kødkvæg I ofte kan se græsse på engene langs Vestkysten. I kan også købe vesterhavsost, honning fra lokale biavlere, chokolade og håndværksmæssige produkter blandt meget andet. Gårdbutikken har sit eget konditori og en fin lille café hvor I kan nyde en god kop kaffe og en nybagt bolle, f.eks med specialiteten vesterhavsost. Her finder i med garanti inspiration til spændende madlavning i ferien.

Du kan også tage på tur rundt i området og finde specialiteter til dit eget vestjyske tapasbord. Vi foreslår blandt andet at tage forbi Nørgaard Fisk i Thorsminde. Om det er et stykke koldrøget laks, et stykke fersk og friskfanget torsk eller måske et par hjemmelavede fiskefrikadeller, så finder I det og meget mere i disken hos Nørgård Fisk, på havnen i Thorsminde.

Herefter kan du tage en tur forbi Vedersø Vildt i Ulfborg. Her sælger de lokalt skudt vildt, som de opkøber fra lokale jægere. Specielt det ferske kød er meget populært, men til tapasbordet er den røgede krondyrfilet og vildtspegepølsen især perfekte.

Intet tapasbord uden ost! Derfor vil vi også nævne Staby Købmand. En af de ting der især trækker kunder til butikken, er købmandens ostedisk. Her er altid et bredt udvalg af specialoste – også den populære Vesterhavsost, der lagrer på kanten til Vesterhavet, lige ved siden af Bovbjerg Fyr.

Dette er blot et lille udvalg af lokale specialiteter som området har at tilbyde. I vores magasin ”Oplevelser og historier”, som I finder på vores hjemmeside, finder I flere forslag til specialbutikker samt opskrifter til tapasbordet på side 42.

Vestjysktapas

Har I mulighed for at begynde jeres ferie ved Vesterhavet indenfor de næste 3 uger, skal I huske at holde øje med siden Feriehus Last Minute - her kan I altid finde gode tilbud med op til 25% rabat på feriehusene.

Vi ønsker jer en god ferie.