• Dansk
  • Deutsch
urlaub am nordsee - 660120.jpg

Ferie ved Vesterhavet

Sidst opdateret 6. januar 2018

Ferie ved Vesterhavet – Vil I holde ferie ved Vesterhavet så lej et feriehus og nyd den skønne natur ved Vestkysten.

Midt på den Danske Vestkyst ligger nogle af de smukkeste feriehuse i Danmark. Her er der frisk luft, skøn natur, fred og ro.

 

Tag cyklen med på ferie ved Vesterhavet.

Vestkysten i Danmark byder på skøn natur, så hvorfor ikke nyde naturen i fred og ro på cykel. Der er de seneste år lavet mange cykelstier i området, f.eks. kan man i dag tage cyklen og nyde en stille tur langs fjorden fra feriehusene i Vedersø Klit til Strandgårdens Museum i Houvig i Kaj Munk´s Præstegård i Vedersø, undervejs kommer I forbi flere små restepladser og udsigtspunkter hvorfra I har smukt udsyn over Vest Stadil Fjord.

 

3.jpg

I forlængelse af området med feriehusene i Vester Husby ligger Husby Klitplantage. Tilplantningen af plantagen blev påbegyndt i 1858 som led i dæmpningen af sandflugten. Plantagen er i dag 11 km2 og byder på meget varieret natur. I skoven er der flere markerede vandrestier ligesom der er oprettet ridestier og udsigtspunkter. Fra udsigtspunktet Marens Maw kan I se ud over skoven, Nissum Fjord og Vesterhavet.

Det er muligt at cykle på markerede ruter gennem skoven fra feriehusene i Vester Husby i syd til feriehusene i Sdr. Fjand i den nordlige del af Husby Klitplantage.

 

Lidt syd for feriehusene i Vedersø Klit ligger Vedersø Ridecenter, hvor du kan få undervisning i ridning og måske senere komme med på en ridetur til Vesterhavet. Vedersø Ridecenter tilbyder kun ridning på Islandske Heste – Gudernes egen Hest – med 5 gangarter. En ridetur er altid en god oplevelse når I holder ferie ved Vesterhavet.

 

Tag på opdagelse i de små gårdbutikker når I holder ferie ved Vesterhavet.

I 2010 åbnede Staby Ismejeri med økologisk is fra køerne på gården. Her kan I købe ægte hjemmelavet is lavet af mælk fra økologiske køer på græs. Isen sælges både som ispinde og i spande. Så har I lyst til en is i ferien må i ikke snyde jer selv for denne oplevelse.

Lidt nord for feriehusene i Søndervig ligger Houvig Gårdbutik, her kan I købe kød fra det kødkvæg der har græsset på engene langs Vestkysten. Gårdbutikken sælger også vesterhavsost, honning fra lokale biavlere, chokolade og meget mere. Her finder i med garanti inspiration til spændende madlavning i ferien.

 

Sejl på havet i ferien.

Som noget nyt kan man nu også få en sejltur når I holder ferie ved Vesterhavet i Danmark. Klitferie er medsponsor af Bramsejlsskonnerten i Hvidesande der arrangerer ture på Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Turene varierer af længde, men selvom der er plads til 70 personer vil det nok være en god ide, at bestille plads. Velkommen ombord. Klik her og se en video fra skibet.

 

Har I mulighed for, at begynde jeres ferie ved Vesterhavet indenfor de næste 3 uger, skal I huske at holde øje med siden Feriehus Last Minute - her kan I altdi finde gode tilbud med optil 25% rabat på feriehuse.